Hoppa till textinnehållet
D85769-11-Vass-Ålsjön

Fiskevårdsföreningar och fiskekortsförsäljning

I Finspångs kommun finns det många fiskevårdsföreningar som finns till för att bland annat fritidsfiskandet ska vara aktivt. Några föreningar har egna hemsidor medan andra kan nås via telefon eller e-post. Nedan presenteras både försäljningsställen för fiskekort i Finspång, kommunens fiskevårdsföreningar samt en samlingsportal för alla föreningar i hela Östergötland.

Försäljningsställen för fiskekort i Finspång

Du kan köpa ditt fiskekort hos de olika fiskevårdsföreningarna, men du kan även köpa fiskekortet på de försäljningsställen som finns i Finspångs kommun. Kontakta försäljningsställena för mer information om försäljning av fiskekort samt utbud.

 

Statoil Finspång 011-311020

 

OKQ8 Finspång 0122-41075

 

Östermalmsgrillen 0122-15999

 

Coop Forum Viberga 0122-39500

 

Leffes Cykel & Motor 0122-14955

 

Rejmyre Turistbyrå 0122-85885

Finspång

Finspångs Fiskevårdsförening arrenderar 19 stycken sjöar i Finspångs kommun, privata flugfiskevatten och sjön Lillskiren. De vanligaste fiskarterna bland sjöarna är abborre, gädda, gös, mört och den fridlysta karpfisken asp. I Lillskiren kan man även fiska inplanterad regnbåge, öring och röding.

 

På länkadressen nedan finner du bland annat kontaktuppgifter, fiskekort och information om medlemskap.

 

Finspångs Fiskevårdsförening

Tisnaren

Tisnaren är en klarvattensjö som ligger på gränsen mellan Östergötland och Södermanland. Sjön har ett bra bestånd av bland annat abborre, gädda och gös. På länkarna nedan hittar du allt om Tisnarens fiskevård, båt- och stuguthyrning samt fiskekort.

 

Tisnarens Västra Fiskevårdsområde

 

Tisnaren på www.sportfiskeguide.se

 

Tisnaren på www.iFiske.se

Glan

Sjön Glan ligger i både Finspångs kommun och Norrköpings kommun och är en av de sista sjöarna längs Motala ström. Några av de vanligaste arterna är abborre, gädda, gös, vitfisk och ål. Nedan finns mer information om Glans fiskebestämmelser, fiskekort, aktuella händelser och kontaktuppgifter.

 

Glans Fiskevårdsområdesförening

 

Glan på www.iFiske.se

Ljusfallshammar

I Ljusfallshammar kan man fiska i sjöarna Annsjön och Lyren samt Lien och Stornälen. Abborre, gädda, gös och vitfisk står för de vanligaste fiskarterna i de fyra sjöarna. Klicka vidare på nedanstående länkar för mer information om fiskekort, kontaktuppgifter och aktuella priser.

 

Alla fyra sjöar på www.sportfiskeguide.se

 

Fiskeinformation på www.Ljusfallshammar.se

 

Annsjön och Lyren på www.iFiske.se

Övriga fiskevårdsföreningar

Utöver de ovanstående fiskevårdsföreningar i Finspångs kommun finns ett flertal andra som ni hittar på nedanstående länk.

 

Fiskevårdsföreningar i Östergötland