Hoppa till textinnehållet

Bokningsvillkor Visit Östergötland

 

Dessa villkor gäller för alla bokningar via Visit Östergötland och som görs via internet eller via vårt Booking Center.

 

Du når oss på telefon +46 (0) 752-40 10 44 eller e-post visitostergotland@avisita.com. Vårt Booking Center har öppet vardagar 08.00-18.00. Kontakta vårt Booking Center om bokningen avser fler än 9 personer.

 

Ansvarig för bokningen är Avisita Travel AB, Box 70, 428 21 Kållered, org.nr: 556667-2068.


När blir min bokning bindande?
Bokningen är bindande för såväl Avisita som dig som kund så snart Avisita har bekräftat bokningen. Du är själv skyldig att kontrollera att bokningsbekräftelsen stämmer så snart den erhålls. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart. Utfästelser gjorda av Avisitas bokningspersonal och som är av väsentlig betydelse för dig skall vara noterade i bokningsbekräftelsen för att kunna åberopas.

 

Bokning och betalning
Du betalar hela bokningsbeloppet direkt vid bokningstillfället. Bokningssumman debiteras ditt betal- eller kreditkort. Samtliga priser är angivna inklusive moms. Alla bokningar bekräftas via e-post.

 

Ombokning och avbokning
För boende på hotell, vandrarhem, Bed & Breakfast och liknande boende kan du ändra och avboka din bokning online utan kostnad fram t.o.m. kl. 18.00 dagen före ankomst.

För boende på camping och i stugor gäller kostnadsfri avbokning fram till 40 dagar innan ankomst. 39-11 dagar före ankomst debiteras 50% av bokningsbeloppet och avbokning senare än 10 dagar före ankomst debiteras 100 % av bokningsbeloppet.

För bokningar avseende paket, aktivitet, arrangemang, biljetter eller transport gäller i regel samma avbokningsvillkor som för camping och stugor. Observera dock att ytterligare avbokningsregler kan gälla. Läs din bekräftelse noggrant.

För att ändra eller avboka din bokning, använd de inloggningsuppgifter du fått i bokningsbekräftelsen via http://avisita.com/din-bokning/. Du kan även ändra och avboka till Avisita Booking Center. Avbokningen måste vara Avisita tillhanda senast kl. 15.00 på vardag innan helg. Observera att ytterligare avbokningsregler kan gälla för vissa produkter, vänligen läs din bekräftelse noggrant.

Avbokning är giltig först då du har mottagit bekräftelse på din avbokning från Avisita. Eventuell bokningsavgift återbetalas ej. Avbokas inte bokningen enligt ovan har du inte rätt att återfå bokningsbeloppet. Återbetalning kan heller inte garanteras om avbokningen har gjorts direkt till anläggningen.

 

Incheckning – sen ankomst
Om inget annat framgår av bokningsbekräftelsen gäller incheckning senast kl. 18.00. För senare ankomst skall detta meddelas anläggningen på förhand för att inte riskera att rummet hyrs ut till annan kund.

 

Reklamation
Fel som uppstår under vistelsen skall rapporteras omedelbart till anläggningen. Om du underlåtit att söka rättelse under vistelsetiden, kan du inte i efterhand kräva ersättning. Om du ändå inte är nöjd med kompensationen/ersättningen skall detta framföras skriftligen senast 7 dagar efter avresa till oss på booking@avisita.com eller per post till Avisita Travel AB, Box 70, 428 21 Kållered, Sverige.

Om vi inte kommer överens kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden. Den består av en opartisk ordförande och representanter för researrangörer och konsumenter.

 

Personuppgiftslagen (PUL)
Genom att betala samtycker du till att personuppgifter får behandlas av Avisita. Syftet med detta är att möjliggöra sedvanlig gästadministration, att tillförsäkra att Avisita har tillgång till tillförlitlig persondokumentation i händelse av olycksfall samt att administrera och behandla eventuella skador. Uppgifterna kan också komma att användas för att informera om försäkrings- och betalningstjänster samt reserelaterade erbjudanden. Gästen kan även komma att kontaktas för marknadsundersökningar.

 

Resegaranti
Avisita har resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Resegarantilagen skyddar resenärer när de köper en paketresa av en arrangör som ställt garantier till Kammarkollegiet. Det betyder att du som köper en paketresa hos Avisita är försäkrad om resan avbryts på grund av att hotellet gått i konkurs. Observera att detta endast gäller en paketerad resa och inte gäller om du t.ex. enbart köper logi.

Avisita följer de allmänna resevillkoren som antogs 1993-02-02 av Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation i samarbete med Konsumentverket.

 

Force Majeure
Vi reserverar oss för lagändringar, prisändringar och hinder enligt Force Majeure som ligger utanför vår kontroll. I de fall då resan på grund av angivna skäl inte kan genomföras är Avisita Travel AB fri från skadeståndsskyldighet eller andra påföljder.

 

 

Avisita Travel AB 2012-11-30